Advent - Koncertekkel és előadásokkal várják a közönséget a Ráday utca üzletei

Kultúra, 2023.12.07

A Ráday utca közössége, a Ráday Soho Egyesület idén is adventi programokkal, többek közt dzsesszkoncertekkel, színházi előadásokkal és gyermekprogramokkal várja a SlowXmas programsorozathoz kapcsolódva az érdeklődőket.

Az advent jegyében hatodik alkalommal igyekeznek a lelassulásra bíztatni a lakosságot Budapest tematikus utcáinak, a Falk Miksa, a Ráday és a Deák Ferenc utcának, a Bartók Béla útnak, valamint idén először a Margit-negyednek az üzletei, közösségei, galériái - áll a szervezők közleményében.

A tematikus utcák közös adventi kalendáriuma november 24. és december 24. között minden napra tartogat valamit az arra járóknak. Ehhez kapcsolódik a Ráday utca is, ahol Martin Henrik képzőművész tárlata az Art9 Galériában tekinthető meg, Szikszai Károly kiállítása mellett. A családi emlékezet, és azon belül a zsidó emlékezet megőrzésének kérdésével foglalkozik mindeközben az Efemer emlékezet - Alternatív történetmesélés a JPhoto Archívum képeivel című tárlat, ezen Andrádi Eszter és KissPál Szabolcs képeit lehet megnézni a 2B Galériában.

Zenei programokkal várják a közönséget az IF Cafe Jazz Clubban, ahol lesz relaxáció, de Szalóky Béla zenekara is fellép.

Négyórás adventi programokkal készül a Bibliamúzeum, az Assisi Szent Ferenc Plébániatemplom, a Bakáts téri katolikus templom pedig Kincskereső túrát szervez Kincskereső Kisködmön címmel december 9-én.

A Pince Színházban a Beleszerettem egy létrába című színdarabot mutatják be francia nyelven, magyar felirattal, a Stúdió K színházban Heinrich von Kleist Heilbrunni Katica című darabját viszik színpadra, az Attitűd Alapítvánnyal együttműködésben pedig A kék madár című előadás is látható lesz. A színház tart továbbá műhelyfoglalkozásokat felnőtteknek és egy fekete komédiát is bemutatnak majd.

A Csapszékben december 15-én kvízestet rendeznek, amelynek kérdései elsősorban Budapesthez és a Ráday utcához kapcsolódnak majd.

A SlowXmas programsorozathoz csatakozott többi utcában is számtalan program várja a közönséget, a Falk Miksa utcában a héten több aukciós kiállítás is tartanak, december 8-án a Haas Galériában szintén kvízestet szerveznek, december 9-én pedig az aukciók kulisszatitkaival is meg lehet ismerkedni. A Bartók Béla úton harminc helyszín programjából lehet válogatni, a Margit-negyedben pedig csaknem húsz helyszín várja az érdeklődőket kézműves és kulturális programokkal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!