Adventi falu, karácsonyi vásár, zenés előadások Szolnokon

Kultúra, 2021.11.25

    Szolnok, 2021. november 25., csütörtök (MTI) -    Adventi falu, karácsonyi vásár, zenés előadások, kézműves termékek és gasztronómiai különlegességek várják az érdeklődőket Szolnokon az adventi időszakban.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón elmondta: a Kossuth téri adventi falu december 31-ig, a Hild téri karácsonyi vásár december 24-ig tart nyitva.

A Kossuth téren kihelyezett huszonkét faházban a kézművesek egyedi termékeikkel, gasztronómiai különlegességekkel, fűszeres borral, teákkal, karácsonyi fényekkel, ünnepi hangulattal várnak mindenkit - tájékoztatott.

A város tizenkét méteres karácsonyfája a téren látható, ahogy a betlehemi installáció is. A rendezvény területén található a csaknem egytonnás adventi koszorú.

A polgármester kitért arra, hogy a Kossuth téren az adventi gyertyákat november 26-án, pénteken, illetve december 4-én, 11-én és 18-án, szombati napokon gyújtják meg sorrendben a görögkatolikus, református, evangélikus és katolikus egyház képviselői.

Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: négyezer méteres fényfüzér világítja meg a Kossuth teret és környékét. Emellett minden pénteken és szombaton zenei produkciók lesznek a Kossuth téren.

Az adventi falu a kisgyermekes családoknak is kínál kikapcsolódást. A szabadtéri színpad előtti macskaköves részen "fényvarázs házikó", labirintus és a "törpék háza" lesz látható. A szervezők figyelembe vették, hogy ne legyen olyan játék, amelynek keretében a gyerekek közvetlen kapcsolatba kerülhetnek egymással - mondta az ügyvezető igazgató.

November 26-tól 28-ig a Kossuth téren áll majd a Fradi kamion, amelyben többek közt a klub múltjának és jelenének legemlékezetesebb pillanatait idézik fel.

A városba látogat december 18-án az Adventi Petőfi Karaván, egy roadshow, amely bemutatja a Petőfi Kulturális Ügynökség munkáját és az általa képviselt és támogatott irodalmi és könnyűzenei produkciókat.

A december 24-ig nyitva tartó Hild téri karácsonyi vásáron a hagyományőrzők, kézművesek kapnak főszerepet. December 4-én "káposztás hétvégére" várják az érdeklődőket káposztás finomságokkal, kézműves kiállítókkal. December 12-én helyi termékek vására, december 18-án kézműves adventi vásár lesz a Hild téren.

Szalay Ferenc polgármester a sajtótájékoztatón bejelentette: Rózsa Józsefet újabb öt évre bízta meg a képviselőtestület a Sportcentrum Nonprofit Kft. vezetésével.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!