Ajtótól kapuig címmel tart lemezbemutató koncertet a Grencsó Poetry formáció

Kultúra, 2019.06.08

Ajtótól kapuig címmel tart lemezbemutató koncertet a Grencsó Poetry formáció hétfőn a Lumen Kávézóban, Budapesten.

Az Adyton Művészeti Alapítvány (AMA) szervezésében megvalósuló lemezbemutató koncert június 10-én 20 órakor kezdődik. A koncert közönsége a kortárs szabadzene és a kortárs költészet találkozásának lehet tanúja - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A verseket Grencsó István írta, a koncerten közreműködik Szalontay Tünde (hang, szöveg), Grencsó István (fúvós hangszerek, zongora), Heidrich Roland (elektromos és akusztikus gitár), valamint Bolcsó Bálint (elektronika, effekt).

Mint a közleményben áll, Grencsó István, a szabadzene Európa-szerte elismert alakja régóta ír verseket. Szövegei az AMA lemezein tűntek fel először. Az újabb versekből Molnár Csaba dramaturg inspirációjára és szerkesztésében született meg két év alatt a verszene-zenevers kompozíció Szalontay Tünde színész és a később csatlakozó zenészek előadásában.

Bolcsó Bálint zenész, elektronikus zeneszerzés tanár segítségével a Zeneakadémia hangkísérleti laboratóriumában készültek az első felvételek, majd fellépések következtek az Adyton esten, a Lumenben, a Mediawave-en.

Hunka Róbert, a Hunnia Records vezetője egy ilyen alkalommal kérte fel Grencsó Istvánt, hogy készítsenek az Adyton Művészeti Alapítvánnyal egy közös kiadású lemezt.

A Grencsó Poetry Collective Ajtótól kapuig című CD-jének 16 verse nem tizenhat különálló szám, hanem egyetlen, dramaturgiailag egységes kompozíció, szinte beavatás- és szertartászene - írják a lemezről.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!