Alice Sara Ott zongoraművész ad szólóestet a Müpában

Kultúra, 2022.01.21

Alice Sara Ott zongoraművész szólóestjével nyitja meg a 2022-es évet az MVM Koncertek - A Zongora-sorozat január 27-én Budapesten, a Müpában.

A szünet nélküli koncerten Alice Sara Ott a Deutsche Grammophon gondozásában megjelent Echoes Of Life (Az élet visszhangjai) című különleges albumának anyagát szólaltatja meg - közölték a szervezők az MTI-vel.

A lemez gerincét Chopin Huszonnégy prelűdje szolgáltatja, a zongoraművésznő négy-öt tételenként a prelűdök folyamába ékel egy-egy 20-21. századi kompozíciót gyökeresen eltérő világú szerzőktől, akik között elvont, modern alkotó éppúgy akad, mint a filmzene, az elektronikus könnyűzene vagy a popzene képviselője.

Az utolsó Chopin-prelűd után Alice Sara Ott saját darabja, a Mozart-Requiem Lacrimosa tételét idéző Lullaby To Eternity (Bölcsődal az örökkévalósághoz) zárja a programot.

A zongoraművésznő 2019 februárjában hozta nyilvánosságra, hogy sclerosis multiplexben szenved. Lemeze a betegséggel vívott harc drámai feladatának lírai feldolgozása, zavarba ejtőn és torokszorítón nyílt vallomás az élet kiszolgáltatottságáról és törékenységéről.
(MTI)

Címkék

Alice Sara Ott MÜPA
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!