Art Market Budapest - Nemzetközi hallgatói alkotásokat mutat be az MKE

Kultúra, 2022.09.19

Négy képzőművészeti egyetem - a római, a drezdai, a rigai és a budapesti - hallgatóinak az EU4Art projekt keretében készült munkáit mutatja be a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) az Art Market Budapest nemzetközi kortárs képzőművészeti vásáron október 6. és 9. között a Bálna Budapest épületében.

Az Art Market Közép- és Kelet-Európa legnagyobb nemzetközi kortárs képzőművészeti vására, amely a képzőművészeti hallgatók számára nemcsak a művészi bemutatkozás kiváló platformja, hanem hatalmas lehetőség az alkotások értékesítésére is - emlékeztet az MKE által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény.

Mint az egyetem kiemelte, az Art Marketen a gyűjtők és a művészet iránt érzékeny látogatók új tehetségeket fedezhetnek fel, a festő, szobrász, grafika és intermédia szakos hallgatók alkotásai között válogatva egyedi művekkel gyarapíthatják kollekciójukat.

A több ezer alkotást felvonultató Art Marketen, az MKE standján a művészetkedvelő közönség amellett, hogy megismeri a jövő ígéretes művészeinek alkotásait, képet kap az EU4Art szövetségben résztvevő négy képzőművészeti egyetem profiljáról, a művészetoktatás hazai és nemzetközi irányairól is - közölték.

Az EU4Art a Magyar Képzőművészeti Egyetem kiemelt projektje, amivel az Európai Unió Európai Egyetemek programjához kapcsolódik.

Az EU4Art jelenleg négy képzőművészeti egyetem - a drezdai Hochschule für Bildende Künste, az Accademia di Belle Arti di Roma, a rigai Latvijas Makslas Akademija és az MKE - szövetsége, melynek célja lehetőséget biztosítani a hallgatóknak, hogy az uniós tagállamokban folytatott tanulmányok kombinálásával gazdagítsák tudásukat, kapcsolataikat és szerezzenek diplomát.

Az EU4ART keretében az egyetem hallgatói és oktatói többek között kiállításokat, workshopokat, előadásokat, alkotótáborokat szerveznek Budapesten, Tihanyban, Rómában, Sienában, Drezdában és Rigában.

Az Art Marketen megjelenő EU4Art válogatásban a tradicionális képzőművészeti műfajok mellett helyet kapnak a friss tendenciák, az új médiumok is - áll az MKE közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!