Art Market - Spliti kortárs művészek kiállításával nyílik meg az Esernyős Galéria

Kultúra, 2015.10.08

Az Art Market Budapest idei eseménysorozata keretében spliti kortárs művészek festményeit, fotóit, videó- és hanginstallációt bemutató kiállítással nyitja meg kapuit csütörtök este Óbudán az Esernyős Galéria, az Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont új kiállítótere.

A kiállítás az Art Market Budapest kortárs művészeti vásár hivatalos kísérő eseménye és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál egyik programja - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

A galéria megnyitóján köszöntőt mond Tarlós István, Budapest főpolgármestere és Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere. A tárlatot Branko Franceschi, a Spliti Képzőművészeti Múzeum igazgatója, a kiállítás kurátora nyitja meg.

Az ingyenes látogatható tárlat a Spliti Képzőművészeti Múzeum kortárs gyűjteményéből, tizenhárom alkotó munkáját vonultatja fel.

Önkormányzati kezdeményezésre tavaly szeptemberben jött létre az Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont, ahol az elmúlt évben turisztikai és kulturális információk mellett filmklubbal, művészettörténeti- és régészeti ismeretterjesztő előadásokkal, kreatív írás foglalkozással, valamint komoly- és könnyű zenei programokkal várták az érdeklődőket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!