TV műsor

Átadták a Debrecen Kultúrájáért Alapítvány díjait

Kultúra, 2021.06.11

A Debrecen kulturális életében kifejtett példaértékű munkásságukért hárman vehették át pénteken a Debrecen Kultúrájáért Díjat, egy alkotónak posztumusz ítélték meg az elismerést, hét pályázó alkotói ösztöndíjat kapott.

Duffek Mihály, a Debrecen Kultúrájáért Alapítvány kuratóriumának elnöke emlékeztetett, hogy a díjakat a hagyományok szerint a magyar kultúra napján, január 22-én adják át, idén a koronavírus-járvány miatt erre nem kerülhetett sor.

Debrecen Kultúrájáért Díjat kapott Bakó Endre újságíró, irodalomtörténész, a város szellemi életének egyik meghatározó alakja; Szabó János főiskolai tanár, klarinétművész, a Debreceni Egyetem zeneművészeti karának tanára; László Ákos grafikusművész, és posztumusz Várkonyi Károly festő- és grafikusművész.

Alkotói ösztöndíjat vehetett át Béke Csaba Péter zenész, előadóművész, a Kodály Zoltán zeneművészeti szakgimnázium és zeneiskola klasszikusgitár-tanára, a Debreceni Gitárkvartett tagja; Horváth Péter helytörténész, az eltűnő debreceni cívisházak kutatója; Molnárné Ötvös Tünde keramikus iparművész, gimnáziumi tanár; Pólik József író, filmrendező, a Debreceni Egyetem filozófiai intézetének adjunktusa; Lévai Emese tanár, koreográfus, mesterpedagógusa; Szabó Natália Tímea, az Eszterházy Károly Egyetem tervezőgrafika szakos hallgatója és Tóth Levente, a Debreceni Egyetem zeneművészeti karának hallgatója, a Tan BorEn ütőhangszeres trió tagja.

Az alapítvány elismeréseit Duffek Mihály, Puskás István (Fidesz-KDNP), Debrecen kulturális alpolgármestere és Pósán László az Országgyűlés kulturális bizottságának fideszes elnöke együtt adta át.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!