Időjárás
meteoblue
TV műsor

Átadták az MMA Művészetelméleti Tagozata 2020. és 2021. évi művészetpedagógiai okleveleit 

Kultúra, 2021.11.30

Átadták az Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozata (MMA MT) 2020. és 2021. évi művészetpedagógiai okleveleit, a keddi eseményen első alkalommal nyújtották át a művészeti értékek közvetítésért a Művészetelméleti Tagozat Elismerő Oklevele 2021 elnevezésű díjat - olvasható a Magyar Művészeti Akadémia által kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a pandémia miatt a 2020. és 2021. évi díjak átadására is ez alkalommal került sor. A díjazottak többsége iskolai keretek közt végzi művészeti pedagógiai munkáját. Köztük vannak, akik a Szimfónia Program elvei alapján kifejezetten nehéz körülmények között élő gyerekeknek adnak kitörési lehetőséget a zene segítségével, mint Solymosi Árpád és Virág Csaba zenetanárok.

"Nemcsak mindennapos testnevelésre van az embernek szüksége, hanem mindennapos katarzisra is. Ezt a művészeti nevelés adja meg, ami akkor a leghatékonyabb, ha az ember aktívan részese az érték­teremtésnek" - idézi a közlemény Solymosi-Tari Emőke akadémikust, az MMA Művészetelméleti Tagozatának vezetőjét, aki Freund Tamás agykutató szavait tolmácsolta a díjátadó kezdetén.

Mint emlékeztetett rá, a művészetpedagógia, a művészettel való oktató, nevelő munka Vashegyi György, az MMA elnöke programjának is egyik fontos, kiemelt eleme.

A 2020-as oklevél díjazottjai Lundströmné Antal Ilona Mária zenetanár; Nyitrai Orsolya képzőművész, múzeumpedagógus; Solymosi Árpád és Virág Csaba zenepedagógusok, a Szimfónia program - Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola tanárai.

A 2021-es oklevél díjazottjai Major Edit zongoratanár, művészetpedagógus; Bitó János építész, tervező, tanár; Hidasi Zsófi textilművész, vizuális- és környezetkultúra tanár; Molnár Ágnes ének-zene tanár; Váradi Judit zongoraművész, zenepedagógus; Héja Benedek karmester; valamint Vékás Magdolna fotóművész, művészetpedagógus.

A művészeti értékek közvetítésért a Művészetelméleti Tagozat Elismerő Oklevele 2021 elnevezésű díjat Kis Pintér Imre egyetemi tanár, irodalomtörténész, kritikus, szerkesztő kapta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!