Augustin Hadelich hegedűművész ad koncertet és tart mesterkurzust Budapesten

Kultúra, 2024.05.22

Május 28-án koncerttel, május 29-én pedig a közönség számára is ingyenesen látogatható mesterkurzussal érkezik Augustin Hadelich hegedűművész a Concerto Budapesthez.

A Concerto Budapest vendégeként fellépő Grammy-díjas, olasz-német-amerikai hegedűművész május 28-án este a Müpában Beethoven D-dúr hegedűversenyét játssza, amelyet Mahler 5. (cisz-moll) szimfóniája követ Keller András vezényletével - olvasható a szervezők MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Május 29-én a hegedűművész a Keller András által megálmodott Concerto Mesteriskola keretében tart ingyenes, nyilvános, angol nyelvű mesterkurzust, előzetesen kiválasztott, a felsőoktatásban tanuló különleges tehetségek számára a szimfonikus zenekar Páva utcai székházában.

A május 29-i alkalom aktív növendékei a Zeneakadémia két fiatal tehetsége, Teo Gertler és Berec Laura, valamint a bécsi Zeneakadémia egyiptomi-magyar növendéke, Abouzahra Mariam.

A szabadegyetemi programsorozat nemcsak a szakmai közönség, leendő vagy már gyakorló zenészek, hanem regisztrációt követően a kurzus iránt érdeklődő zenebarátok számára is ingyenesen látogatható.

A május 29-én fél 11 órakor kezdődő kurzusra regisztrálni a [email protected] e-mail-címen lehet - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!