Az igazságszolgáltatás visszáságairól írt szatírát Medveczky Balázs

Kultúra, 2019.11.06

Az igazságszolgáltatás visszáságairól ír Vízenjárók című új szatirikus regényében Medveczky Balázs.

A Vízenjárók egy nem létező térben és történelmi időben játszódik, egy nagyon ősi, primitív körülmények között élő, egészen kicsi társadalomról szól, ahol törzsfőnök van, lándzsások tartják fent a rendet és az igazságot olyan emberek szolgáltatják, akik valami miatt képesek a vízen járni. Hogy mi miatt, az csak a történet végén derül ki - mondta el az MTI-nek a szerző.

Az abszurd humorral megírt regény inspirációjáról beszélve Medveczky Balázs hozzáfűzte: számos olyan esetet látott a saját környezetében, ahol megkérdőjelezhetővé vált az igazságszolgáltatás egyes részeinek a működése.

Míg az előző regénye, a Vigyázat, genyorok! című politikai szatíra arról szólt, mivé tudnak bizonyos típusú emberek válni, ha közhatalomhoz jutnak, a Vízenjárók azt mutatja be, mit tesz velük az igazságszolgáltatás által rájuk ruházott hatalom - emelte ki Medveczky Balázs.

"Ha igaz az, hogy egy dalszerző egész életében ugyanazt a dalt írja, akkor valószínűleg ez más műfajokra is leképezhető. Nekem a szatíra az a műfaj, amiben el tudom mesélni, mit gondolok a világról" - fogalmazott.

"Medveczky Balázs iróniától hajlított görbe tükrök között szlalomoztatja az olvasót, akinek ezekben néha vissza is kell kacsintania saját világára. Arról nem is beszélve, hogy vigyorogva" - fogalmazott Ugron Zsolna író a kötet ajánlójában.

Az Olvasni Menő Kiadó gondozásában megjelent Vízenjárók című regényt szerdán este mutatják be az Alexandra Pódiumon Budapesten.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!