Az olvasást népszerűsíti az első Harry Potter-hétvége Debrecenben

Kultúra, 2024.02.19

Az olvasást népszerűsíti az első debreceni Harry Potter-hétvége, amelyen február 23-25. között minden korosztályt színes programokkal várnak a szervezők.

A minifesztivál hétfői debreceni sajtótájékoztatóján Némethy-Szilágyi Norbert főszervező, a Borostyán Produkció alapítója azt mondta, a helyi közösségek összefogásával megrendezendő Harry Potter-hétvége legfontosabb küldetése közelebb vinni a fiatalokat az olvasás és a könyvek világához.

A három nap alatt hét helyszínen 36 programmal várják az érdeklődőket, a fesztivál többek között moziélményt, Slam Poetry-estet és varázslatos éttermi menüt kínál Harry Potter világából, de azok sem csalódnak majd, akiket elsősorban az ismert sorozat szereplőinek öltözéke varázsolt el - jelezte.

Fejér Tamás, az Apolló mozi vezetője hozzátette: gyerekeknek és felnőtteknek szóló élményekkel igyekeztek úgy összeállítani a programkínálatot, hogy "3-tól 112 éves korig" mindenki találjon kedvére valót. Fontos üzenete a találkozónak, hogy debreceni közösségek és vendéglátóhelyek összefogásával valósulhat meg - mondta.

A reményei szerint az egész várost megmozgató fesztivál egyik fő helyszíne lesz az Apolló mozi, ahol a Harry Potter-sorozat első négy filmjét vetítik, az elsőt angol nyelven is. Közönségtalálkozót szerveznek Harry magyar hangjával, Gacsal Ádám szinkronszínésszel, Kostyál Viktor grafikus-karikaturista pedig a mozi vendégvárójában pár perc alatt bárkiből roxforti diákot varázsol - ismertette a részleteket Fejér Tamás, megjegyezve, hogy számos kvízjáték mellett bagolysimogató is lesz az Apollóban.

A kultúra házaként is működő debreceni Német Kulturális Fórum a kicsiket Harry Potter élményfestésre, a felnőtteket borozásra várja a fesztivál három napján - jelezte Horváth Andrea, a fórum elnöke.

A helyi Pagony könyvesbolt pedig varázspálca-készítő kézműves foglalkozásokat és interaktív meseterápiás foglalkozásokat szervez a gyerekeknek - fűzte hozzá Végh Zsuzsa üzletvezető.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!