Az új évadban is a Békéscsabai Jókai Színház üzemelteti a szentesi Tóth József Színház és Vigadót

Kultúra, 2023.09.28

További egy évig a Békéscsabai Jókai Színház látja el a szakmai irányítást és az üzemeltetési feladatokat a szentesi Tóth József Színház és Vigadóban - tájékoztatta Seregi Zoltán színházigazgató csütörtökön az MTI-t.

Elmondta, hogy az elmúlt két évben ők látták el ezt a feladatot a 2021-ben felújított és újranyitott csongrád-csanád vármegyei, saját társulattal nem rendelkező intézményben. Most a Kulturális és Innovációs Minisztériumtól, valamint a szentesi önkormányzattól kapott támogatás segítségével folytatni tudják a munkát.

Meghirdetik a bérletrendszert is, 6 felnőtt és 6 gyerekelőadásra várják az érdeklőket a 350 néző befogadására alkalmas színházterembe - tette hozzá.

Seregi Zoltán kifejtette, hogy a korábbi évek gyakorlatának megfelelően elsősorban saját bemutatóikat hozzák el Szentesre, hiszen a két színházterem adottságai és méretei csaknem teljesen megegyeznek, így ugyanazokkal a díszletekkel bemutathatók mindkét helyen a darabok. Emellett meghívnak más, országos ismertségű színházi előadásokat is, ezeknek a szervezése most kezdődik.

A felnőtteket az Agatha Christie-regény alapján készült Gyilkosság meghirdetve című darabra; a Szente Vajk rendezésében látható Legénybúcsúra; a Munkácsy Mihály születésének 180. évfordulójára íródott Munkácsy, a festőfejedelem című musicalre és Hunyady Sándor A három sárkány, avagy a három nagynéni című színművére várják. Lesz két koprodukciós bemutató is: a Magyar Zenés Színházzal közösen készítik a Marica grófnőt; a Viharsarok Táncszínházzal közösen pedig Rejtő Jenő Szőke ciklonját.

A gyermekbérletben szerepel három saját előadás (a Mátyás és a bolondkirály; Weöres Sándor Holdbéli csónakosa és Jókai Mór A bolondok grófja), emellett a Békéscsabai Napsugár Bábszínház és a Magyar Népmese Színház hozza el egy-egy darabját, a Pesti Művész Színház pedig a Rumini Ferrit szigeten című mesejátékát.

Seregi Zoltán kiemelte, idén is folytatódik az ingyenes Szentesi Szalon beszélgetős rendezvénysorozat, a klubesteket négy tematika szerint hirdetik meg: művészfészek, tudományos kuckó, sportcsillagsarok és életmód party.

Az évad várhatóan október végén indul, de már október 13-án, bérleten kívül láthatja a közönség Szentesen Németh László Petőfi Mezőberényben című darabját, amelyet Czitor Attila rendezett - közölte a direktor.

A bérletmegújítás szeptember 28-tól október 14-ig tart, új bérletet október 17-től 26-ig lehet vásárolni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!