Babiczky Tibor és Horváth Péter is a Látó-nívódíjjal kitüntettek között

Kultúra, 2021.12.02

Babiczky Tibor költő és Horváth Péter író is átveheti az idén a marosvásárhelyi Látó szépirodalmi folyóirat által megítélt nívódíjat, amelyet 30. alkalommal adnak át - közölte csütörtökön a folyóirat szerkesztősége.

A lap szerkesztősége a folyóiratban publikált szerzők közül válogatja ki a nívódíjra érdemes szerzőket. A Látó-nívódíjat először 1992-ben osztották ki. A díj alapítása óta csaknem 90 alkotó vehette át vers, próza, esszé és debüt kategóriában a pénzjutalommal járó elismerést. A nívódíj 2019-től az 1000 dollárral járó Jackovics-díjjal bővült, amelyet a legjobb dráma szerzőjének oszt ki a szerkesztőség.

Az idén Látó-nívódíjban részesül még az erdélyi Imre Eszter és Nagy Zalán. A Jackovics-díj idei nyertese Ioana Hogman, aki a Szeretem a Szusit című drámájával nyerte el a kitüntetést. A dráma Máthé Barbara és Stekbauer-Hanzi Réka fordításában volt olvasható a lap nyári, színházi tematikus számában.

A díjakat december 9-én adják át a marosvásárhelyi Bernády Házban. A Marosvásárhelyen havonta megjelenő folyóirat 1989 decemberében indult a jelenlegi címmel az Igaz Szó helyett, amelyet 1953-ban alapítottak. A Látó fő fenntartója a Maros megyei önkormányzat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!