Balogh Tamás dzsesszzongorista ad koncertet a Bartók Emlékházban

Kultúra, 2019.01.28

Balogh Tamás dzsesszzongorista mutatkozik be kedden az MVM Koncertek Junior Prima Díjasok hangversenysorozatának idei első koncertjén a Bartók Emlékházban Budapesten - közölték a szervezők az MTI-vel.

Mint felidézték, Balogh Tamás zenei képzése 12 éves korában a kistarcsai zeneiskolában kezdődött dob tanulmányokkal, de érdeklődését egyre inkább a zongora és a zeneszerzés kötötte le. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Binder Károly növendékeként folytatta tanulmányait.

2012-ben a Magyar Jazz Szövetség V. Zeneszerző és Hangszerelő Verseny Combo hangszerelés első díját nyerte el, 2013-ban a Vukán György által alapított Creative Art Díj zongora improvizációs verseny győztese lett. A Nemzetközi Marosvásárhelyi Jazz Fesztiválon 2014-ben társaival együtt megkapta a legjobb zenekarnak járó díjat, majd 2015-ben köztársasági ösztöndíjasként a Czech Jazz Contest és a Magyar Jazz Szövetség Jazz Combo versenyén is első helyezést ért el.

2016-ban klasszikus és jazz szerzői estjén saját művekkel lépett a közönség elé, és még ebben az évben kiadták szóló zongora lemezét.

A sorozat következő hangversenyén, március 5-én Varga Oszkárt (hegedű) és Borbély Lászlót (zongora) ismerheti meg a közönség. Április 30-án Szalai Lotti gitárestjét, majd október 8-án Dolfin Balázs gordonkaestjét hallhatják az érdeklődők.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!