Baltasar Kormákur egy vulkánkitörés apokaliptikus következményiről forgat drámasorozatot

Kultúra, 2019.10.09

Baltasar Kormákur izlandi filmrendező egy vulkánkitörés apokaliptikus következményeiről rendez drámasorozatot a Netflixnek - osztotta meg értesülését a Dedaline.com hollywoodi hírportál.

A nyolcrészes, Katla című széria helyszíne Izland, ahol egy gleccser alatti vulkán kitörése zavarja meg egy kisváros nyugalmát. A lakosságot evakuálják, közben a vulkán a környékén lévő jeget is megolvasztja. Néhányan nem hajlandóak menekülni, nekik a katasztrófa okozta nehézségeken kívül misztikus dolgokkal is meg kell küzdeniük, a kiolvadó permafrosztból ugyanis természetfeletti erők szabadulnak ki.

Kormákur évek óta dolgozik a sorozat történetén, 2017-ben a Berlinalén is bemutatta, ahol számos televízió érdeklődött a produkció iránt. A sorozatot végül a Netflix szerezte meg, és Kormákur saját produkciós cége, az RVK Stúdió gyártja.

Az izlandi rendező a sorozaton kívül egy játékfilmet is forgat majd a Netflixnek. Mint mondta, a Katla az első olyan teljes sorozat, amelyet izlandi produkciós cég készít a streaming óriásnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!