Beatles-hétvége a fővárosi Analogban és Hard Rock Caféban

Kultúra, 2019.09.17

Első alkalommal rendeznek nemzetközi Beatles-fesztivált Magyarországon. A Beatles Weekend október 5-én az Analog Music Hallban, 6-án a Hard Rock Caféban lesz.

A Beatles Weekenden közös koncertet ad a világ első számú John Lennon-előadója, a chicagói Jay Goeppner és a magyar tribute zenekar, a BlackBirds. Szintén láthatják és hallhatják a nézők az Abbey Road 50 című produkciót, az idén 50 éves Beatles-nagylemez koncertszerű bemutatását a Vitáris Ivánnal kiegészült BlackBirdsszel - közölték a szervezők az MTI-vel.

Mint írták, a nemzetközi színtér legjobb Beatles tribute zenekarai közé sorolt, idén tizenöt éves BlackBirds korábban első magyar zenekarként jutott ki a liverpooli Beatles fesztiválra, és azóta az egész világot bejárta.

A budapesti rendezvényen fellép továbbá Petruska, Czutor Zoltán, előadást tart Mikó István Jászai-díjas színművész és Márton András, a KFT együttes dobosa. Utóbbi harminc évvel ezelőtt Yesterday címmel kötetben publikálta magyarított Beatles-dalszövegeit, Mikó pedig ezeket felhasználva írt Bolond a hegytetőn címmel zenés színpadi játékot, amelyet 2011-ben a BlackBirds közreműködésével mutattak be.

Szintén zenél az eseményen a Magyarországi Beatles Tehetségkutató nyertese. Eljön a magyar fővárosba John Lennon ikonikus sapkáinak liverpooli tervezője, Helen Anderson is. A Beatles Weekend házigazdája B. Tóth László rádiós műsorvezető.

A Beatles Weekend területén egész napos Beatles Börze (korabeli lemezek, ritkaságok) mellett a magyar Beatles Múzeum - az Egri Road - boltja is várja az érdeklődőket eredeti Beatles ajándéktárgyakkal. A Vintage '52 hangszervíz és a VOX ritka és új erősítőkből és hangszerekből tart kiállítást, a Beatles-ízekre kíváncsi közönség pedig megkóstolhatja a Sgt. Pepper's Cafe and Bar ételkínálatát, illetve a Rengeteg RomKafé limitált kiadású Beatles forrócsokijait.

A Beatles Weekendet, amelynek fővédnöke az ukrán Szergej Radcsenko, a liverpooli Beatles Múzeum nagykövete, a BlackBirds és a magyar Beatles Múzeum, az Egri Road hozta tető alá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!