TV műsor

Brüsszelben lép fel a Magyar Rádió Énekkara

Kultúra, 2018.03.14

Európa egyik legrangosabb koncerttermében, a brüsszeli Bozarban lép fel pénteken a Magyar Rádió Énekkara - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája szerdán az MTI-vel.

A Magyar Rádió Énekkara Alekszandr Szkrjabin orosz zeneszerző, zongoraművész (1871-1915) Mysterium című művét fogja előadni a belga nemzeti zenekarral, Sztanyiszlav Kocsanovszkij vezényletével. A dirigens Oroszország egyik legtehetségesebb fiatal karmesterének számít, rendszeresen fellép neves együttesekkel - olvasható a közleményben.

A koncert programján szereplő Szkrjabin-kompozíció nemcsak
Magyarországon, de Európa-szerte is szinte teljesen ismeretlen darab, amely a szerző életében torzóként maradt fenn. Szkrjabin 1903-ban kezdte írni a művet, de nem fejezte be 1915-ben bekövetkezett haláláig. Végül egy másik orosz komponista, Alekszandr Nemtin (1936-1999) fejezte be a művet.

A nagyszabású monumentális alkotás minden előadó számára rendkívüli kihívást jelent. Az, hogy a Magyar Rádió Énekkara mutathatja be a művet Brüsszelben, azt is jelképezi, hogy a kórust Európa egyik legkiválóbb együtteseként tartják számon - olvasható a közleményben.

A belga nemzeti zenekar és a Magyar Rádió Énekkara mellett az esten közreműködik Nagyezsda Gulickaja szoprán és Alekszandr Gindin (zongora).
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!