BTF - A Bandaloop is fellép a Tavaszi Fesztiválon

Kultúra, 2018.11.30

A vertikális tánc úttörőjeként számon tartott amerikai Bandaloop táncegyüttes is fellép 2019 áprilisában a 39. Budapesti Tavaszi Fesztiválon (BTF), amely december első napjától virtuális adventi kalendárium formájában karácsonyi nyereményjátékot indít.

Az amerikai Bandaloop művészei táncoltak már felhőkarcolók tükörsima üvegfelületein, múzeumok falán, hatalmas hídpilléreken, 700 méter magas sziklákról elrugaszkodva a Yosemite Nemzeti Parkban, de táncra perdítették az extravagáns énekesnőt, Pinket is az American Music Awards díjátadó gáláján - emlékeztet a 2019. április 5. és 22. között megtartandó fesztivál szervezői által az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény.

A Bandaloop 2017 őszén egy Kálvin téri irodaház üvegfalán bemutatott táncelőadásával már bemutatkozott a magyar közönség előtt, jövőre pedig legújabb, Strings című előadásukkal érkeznek a Budapesti Tavaszi Fesztiválra - közölték a szervezők.

A produkciót a Londonban élő zeneszerzővel és DJ-vel, Gabriel Prokofievvel - Szergej Prokofjev orosz komponista unokájával - hozták létre, és az előadás egyik főszereplője maga a kötél, amely nemcsak a szó fizikai, hanem metaforikus értelmében is a kapcsolatok, az összetartozás, a szakítás, a megfékezés és a felszabadítás megjelenítője. A sok szempontból formabontónak ígérkező előadás helyszíne ez alkalommal a Müpa lesz.

A Bandaloop mellett a 2019-es BTF programjában olyan neves fellépők szerepelnek, mint Joseph Calleja, Jordi Savall, a Theater Basel Balettegyüttese, Snétberger Ferenc, Szokolay Balázs és a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Soap&Skin, a Wigama Lekko, Jurij Basmet és a Moszkvai Szólisták, Kirill Gerstein és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, a Moszkvai Csajkovszkij Zenekar, Eric Whitacre, Ji, Kristjan Randalu és David Liebman, Judith Hill, valamint a GoGo Penguin.

A fesztivál egy meglepetésekkel teli virtuális adventi kalendáriummal és nyereményjátékkal is készül a karácsonyt megelőző hetekre.

December 1-jétől a BTF hivatalos Facebook-oldalán minden nap kinyílik a digitális adventi naptár egy ablaka, amely egy-egy újabb fesztiválprogramot rejt majd. Azok, akik az ott található kérdésre helyesen válaszolnak, páros belépőt nyerhetnek az adott előadásra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!