CAFe Budapest - Dupla bemutatóval készül a Közép-Európa Táncszínház a fesztivál zárónapjára

Kultúra, 2019.10.19

Dupla bemutatóval, Mészáros Máté és Juhász Péter egy-egy darabjával érkezik vasárnap a Nemzeti Táncszínházba a Közép-Európa Táncszínház a 28. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében.

Mészáros Máté Ketten és Juhász Péter Sinni című koreográfiája lazán, epizódszerűen kapcsolódik össze, egyik sem előzménye-folytatása a másiknak, ugyanakkor mégis sok szálon képesek párbeszédet kezdeményezni egymással. Ez a párbeszédesség válik döntővé az előadás minden elemében, valamint a nézői befogadás dinamikájában is - olvasható a szervezőknek az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az est olyan kérdésekre keresi a választ, hogy mi történik, ha egymás számára ismeretlen embereket zárnak be egy térbe, hogyan alakulnak ki kapcsolatok és a kialakult kapcsolatok miként hatnak a többi jelenlévőre.

Mészáros Máté először a Szegedi Kortárs Balett szólistája volt, majd külföldön olyan alkotókkal működött együtt, mint Ohad Naharin, Sharon Eyal, Myriam Naisy vagy Wim Vandekeybus. Hat éven át volt az Ultima Vez társulat tagja, koreográfusként és oktatóként Európában és a tengerentúlon is dolgozott.

Juhász Péter a Budapest Kortárstánc Főiskola után a salzburgi SEAD intézetbe nyert felvételt, majd dolgozott a Les Ballets C de la B-ben, a Charleroi Danses-szal, Eléonore Valere-Lachkyval. Immár több éve Franciaországban, Emanuel Gat társulatában táncol.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!