Cannes - A fesztivál versenyprogramjában mutatják be Paul Verhoven legújabb filmjét

Kultúra, 2021.05.05

A cannes-i fesztivál hivatalos programjának versenyfilmjei között mutatják be Paul Verhoeven holland rendező Benedetta című filmjét a francia Virginie Efirával a főszerepben - közölték szerdán a szervezők Párizsban.

Az Elemi ösztön rendezőjének legújabb alkotását már a tavalyi fesztivál versenyébe is beharangozták, de a seregszemle a koronavírus-járvány miatt elmaradt. A holland rendező visszatérő vendég a Croisette-en, de díjat még soha nem nyert.

A provokatív alkotó legújabb alkotása a fesztivál tájékoztatása szerint a pestis által sújtott XV. századi Itáliában játszódik, főhőse egy apácajelölt, aki gyerekkorától kezdve csodákat képest tenni egy toszkán zárdában. A 2018-ban forgatott történelmi dráma megtörtént események alapján készült, Virginie Efira mellett a főbb szerepekben Charlotte Rampling és Lambert Wilson látható.

A 74. cannes-i fesztivál július 6-án Marion Cotillard-ral és Adam Driverrel a főszerepben, a francia Leos Carax angol nyelvű, Annette című zenés filmjével kezdődik. Az Arany Pálmát és a többi díjat a július 17-i zárógálán adja át a Spike Lee amerikai rendező által vezetett zsűri.

A hivatalos válogatás programjaiba meghívott többi film listáját május 27-én teszik közzé a szervezők.

A cannes-i fesztivál egy év után a filmes világ legjelentősebb eseménye lehet, miután az elmúlt hónapokban a nagyobb filmfesztiválokat a koronavírus-járvány miatt csak interneten tudták megtartani.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!