Családi darabokat tervez a Szőcs Géza Magyar Történelmi Színház

Kultúra, 2021.04.12

Családi darabok bemutatását tervezi a nyártól őszig tartó időszakban a Szőcs Géza Magyar Történelmi Színház - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület, Laklóth Aladár színművész, Moravetz Levente színművész, rendező, író és Sasvári Sándor színművész, énekes 2020-ban alapította a Szőcs Géza Magyar Történelmi Színházat, amelynek legfőbb célja, hogy megismertesse Magyarország történelmét és ápolja a hagyományokat - olvasható a szervezők MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Mint írják, fontosnak tartják, hogy kapcsolatot tartsanak a közönséggel, ezért Facebook-oldalukon és YouTube-csatornájukon online tartalmakkal jelennek meg.

A tervezett programok sora június 6-án a Csodaszarvas című produkció bemutatójával indul, amely a honfoglalás előtti időkbe kalauzolja el nézőit. Családi lovas musicalt terveznek; lovas játékok, fegyverforgatás, ruhaviselet, és a mindennapi élet szokásai elevenednek fel, autentikus zenével, mai hangszerelésben.

Június 19-én a Nyárindító Gyermekfesztivál Jótékonysági Rendezvényt szervezik meg. A programot színesíti a Padlás című bemutatójuk a Magyarock Dalszínház Színházi Egyesület közreműködésével.

Július 3-án a Sárkányszív című családi-történelmi musicalt adják elő. Július 18-án rendezik meg a III. Érdi Vágtát, zenés gálaműsorral Dolhai Attila előadásában. Július 24-én a Hunyadi című előadás látható, augusztus 7-én a Szeretve mind a vérpadig című darabot mutatják be. Augusztus 21-én Szent István Napot tartanak a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban.

A további programok között van a Zrínyi 1566 című színházi előadás, a II. Nemzeti Rendvédelmi és Lovas Hagyományőrző Nap és a Liberté című színházi előadás. Részletes információ a programokról a http://www.simonpuszta.hu/ címen érhető el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!