Csillogós maszkokkal egészült ki a Kiscelli Múzeum divattörténeti kiállítása

Kultúra, 2020.07.01

Csillogós, divatos maszkokkal egészült ki a Kiscelli Múzeum Ragyogj! - Divat és csillogás című divattörténeti kiállítása, amely szeptemberig, a tervezettnél hosszabb ideig újra látogatható.

A tárlatot - amit nemrég az év kiállítása szűkített listájára is beválogatott a zsűri - áprilisig tervezték a szervezők, azonban a koronavírus-járvány miatt a múzeumban nem volt más esemény, így a kiállítás a tervezettnél tovább maradhat nyitva - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Szatmári Judit, a tárlat kurátora, a múzeum textilgyűjteményének vezetője csillogós, egészségügyi maszkokkal egészítette ki a már meglévő divattörténeti bemutatót. Volt olyan tervező, aki a már kiállított flitteres estélyihez tervezett "koronavírusbiztos" kiegészítőt, de a múzeum saját maszkot is készített.

A divattörténeti kiállítás körüljárja, hogyan fejlődött a csillogás divatja a 18. századtól napjainkig, egyúttal bemutatja azt is, hogy az ember öltözködését mennyiben befolyásolja a reprezentáció, a státus és mennyiben az egyéni döntés.

Erzsébet királyné esküvői ruhájának csillogós uszálya mellett Medveczky Ilona csillogós fellépőruháját vagy a USE dizájner darabjait mutatják be a Templomtérben. Az anyag gerincét a Kiscelli Múzeum textilgyűjteménye adja, ami a klasszikus darabok mellett sok kivételes kortárs darabot is felvonultat, így látható lesz Abodi, Artista, Camou, Je suis belle, Konsánszky Dóra, Tóth Bori vagy USE Unused ruhái is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!