TV műsor

Csütörtökig lehet szavazni a Concerto Budapest koncertfilmjére

Kultúra, 2020.10.26

Csütörtök éjfélig lehet szavazni a Concerto Budapest Szabó Stein Imre által rendezett koncertfilmjére, amelyet beválasztottak a Lovie Awards döntőjébe - közölte a Concerto Budapest hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a Keller András, Gidon Kremer, a Kremerata Baltica és a Concerto Budapest főszereplésével készült mintegy 2 órás koncertfilmet a világ 30 országából érkező 1000 pályamű közül választotta be a döntőbe a Lovie Awards zsűrije a Video: Events & Live Broadcasts (Videó: események és élő közvetítések) kategóriában.

A versenyt szervező Nemzetközi Digitális Művészeti és Tudományos
Akadémia (IADAS) hagyományaihoz hűen közönségszavazást is indít, amelynek győztese a People's Lovie Awardot nyeri majd el. A kategória döntőjében egy angol film és a Concerto Budapest filmje versenyez.

A film a Concerto Budapest és Kremerata Baltica rendkívüli együttműködésében létrehozott, 2019. december 4-én a Müpában rendezett koncertjéből készült. A koncertfilmet a MEZZO TV külön engedélyével mintegy 220 ezer magyar néző is megtekinthette az interneten, mielőtt a legjelentősebb nemzetközi zenei TV műsorára tűzte.

A film két hete elnyerte a Velencei TV Fesztivál Arany Oroszlán fődíját, amely a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál televíziós testvére.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!