Dicsőítő Sziget elnevezéssel rendeznek fesztivált Szigetmonostoron

Kultúra, 2023.06.01

Dicsőítő Sziget elnevezéssel immár második alkalommal rendeznek keresztény könnyűzenei fesztivált Szigetmonostoron június 24-25-én.

A programban ismert keresztény és világi együttesek, előadók lépnek színpadra, mások mellett Mező Misi, Ferenczi György, Csiszér László, Dobner Illés, Molnár Levente, az Eucharist és a pápalátogatás összevont dicsőítő zenészekből álló csapata, a Pápamobil - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Mint írták, a zenén túl kerekasztal-beszélgetéseket, kultúrevangelizációs színházi előadást és festménykiállítást kínálnak a résztvevőknek.

Gável Andrást, a fesztivál egyik főszervezője kiemelte: a rendezvény célja hidat képezni ember és Isten, valamint ember és ember között, a különböző művészeti ágak találkozása által. Molnár Zsolt, Szigetmonostor polgármestere hangsúlyozta: a helyi közösség erejét a személyes kapcsolatok adják, és ennek jó példája a Dicsőítő Sziget, hiszen idén, a nehéz gazdasági helyzet és a sok bizonytalanság közepette különösen nagy szükség van az összefogásra, a személyes felajánlásokra.

A fesztiválon ismert színészek közreműködésével előadják a Dramatizált Bibliát az Eucharist együttes közreműködésével. A Ferenc pápa magyarországi látogatására összeállt keresztény könnyűzenei formáció június 25-én vasárnap áll színpadra a szerzőkkel, Sillye Jenővel, Borka Zsolttal, Varga Attilával és a Gável testvérekkel. A zenekar tagja továbbá Csiszér László, Nagy Lajos az Imperfectum együttesből, valamint Simon Bence, Sillye Gábor és Sillye Gergely.

A Dicsőítő Sziget fővédnöke Székely János szombathelyi püspök és Böjte Csaba. A rendezvény támogatója mások mellett Szigetmonostor önkormányzata és a Petőfi Kulturális Ügynökség.

Az egyéb hazai keresztény könnyűzenei rendezvényekhez képest szándékoltan magyar előadókat előtérbe helyező keresztény és összművészeti fesztivál részleteiről, a programról és az előadókról a dicsoitosziget.hu-n olvasható részletes tájékoztatás.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!