Dinamit 45 jubileumi koncert a Barba Negrában

Kultúra, 2024.04.17

Jubileumi koncertet ad az idén 45 éves Dinamit együttes május 25-én a csepeli Barba Negrában.

A rockzenekar egykori és jelenlegi tagjai utoljára lépnek közösen színpadra. A nagyszabású koncerten eljátsszák mindhárom Dinamit-album slágereit, a jubileumhoz méltó hangzással és színpadi megjelenéssel - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Dinamit 1979-ben alakult supergroupként: Vikidál Gyula énekes a P. Mobilból, Németh Alajos basszusgitáros a Miniből, Szűcs Antal Gábor gitáros, Papp Gyula billentyűs és Németh Gábor dobos a Skorpióból érkezett, majd a 2015-ben elhunyt Lugosi László gitáros is csatlakozott. A hard rockot játszó csapat három évig működött, majd 1982-ben feloszlott. Később, 2009-től más, változó felállásban újra aktív lett.

Rendkívül népszerűek voltak, lemezeik több százezer példányban fogytak. A Dinamit a klasszikus felállásban két albumot készített (Dinamit - 1980, A híd - 1981), olyan slágerek fűződtek a nevéhez, mint a Dinamit a vérem vagy a Tinédzser-dal. Vendégszerepeltek Lengyelországban, az NDK-ban, Romániában és a Szovjetunióban is.

A 2009-ben újjáalakult felállás (az alapítók közül Szűcs Antal Gáborral, Papp Gyulával és Németh Gáborral) 2010-ben új albumot adott ki, és utána is folyamatosan koncerteztek; előbb Rudán Joe, majd Scholtz Attila énekessel. A Dinamit azóta többnyire jelentősebb rockfesztiválokon, nagyobb eseményeken, például a Tabánban állt színpadra; 40. születésnapjukat egy teltházas bulival ünnepelték 2019-ben.

Május 25-én a Barba Negrában Németh Alajos, Németh Gábor, Papp Gyula, Szűcs Antal Gábor, Vikidál Gyula, Hornok István, Kálmán György, Rudán Joe, Scholtz Attila és Zselencz László is színpadra lép.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!