Egy nappal bővül az első Örvényesvölgy Fesztivál programja

Kultúra, 2023.05.30

Az eredetileg kétszer kétnapos, június 9-10-én és 16-17-én tartandó zalacsányi Örvényesvölgy Fesztivál egy nappal, gyerekprogramokkal bővül június második hétvégéjén - tájékoztatta a fesztivál igazgatója kedden az MTI-t.

Badacsonyi Tamás közölte: a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával megvalósuló, már eddig is számos gyerekprogramot felsorakoztató eseménysorozatot egy további gyereknappal bővítik. Június 11-én vasárnap bábszínházi előadásokkal és kézműves foglalkozásokkal várják a legkisebbeket a zalai dombok közé. A 12 év alattiaknak ingyenes napon látható lesz mások mellett Vitéz László, Kemény Henrik legendás bábfigurája Pályi János előadásában.

A fesztiváligazgató jelezte: a június 9-én kezdődő, két hétvégére időzített fesztivál első felében hét, kifejezetten gyerekeknek szóló programmal készülnek, így a Figurina Bábszínház a Hímzett Igricek, Navratil Andrea, a Kobzos Együttes és a keszthelyi Család Iskola növendékeinek előadásával a kézműves foglalkozások, hagyományos mesterségek bemutatója és játszóház mellett. A második hétvégén hat kicsiknek szóló előadás szerepel a programban, mások mellett a Holló Együttes és Vig Balázs műsora, de régészeti ásatási bemutatóval is készülnek.

Az idén először tartandó - a helyszín adottságai miatt limitált számú közönség előtt zajló - Örvényesvölgy Fesztivál nyitó hétvégéjének programjai a magyar hagyományok, a magyar népzene köré épülnek gazdag gyerekprogramokkal, különleges koncertekkel, esténként táncházzal, illetve ekkor lép fel a Csík Zenekar is. Ezen a hétvégén rendezik meg a Pálos Települések Országos Találkozóját is, együttműködésben a Magyar Pálos Renddel.

A második hétvégén külföldi sztárvendégek érkeznek Zalacsányba, a Gipsy Kings, Candy Dulfer, a Deladap, Kevin Davy White, valamint a New York-ból hazatérő Németh Ferenc dzsesszdobos és muzsikustársai. A hazai fellépők közt van mások mellett az Anima Sound System.

A szervezők a helyi gasztronómia és a nemzetközi különlegességek bemutatása mellett a második hétvégén a Gastro Kult & Art Ligetben bisztróételekkel, valamint élő zenével és művészeti tárlattal is várják a látogatókat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!