Egyesület alakult a fiatalok biztonságos szórakozásáért Székesfehérváron

Kultúra, 2019.03.18

Megalakult a Székesfehérvári Zenés Szórakozóhelyek Egyesülete, amely a rendőrséggel és a katasztrófavédelemmel együttműködve biztonságos, drogmentes szórakozást kíván nyújtani a jövőben a város és a környék fiataljainak.

A témában tartott hétfői sajtótájékoztatón Kovács Antal, a Fezen Fesztivál és a Petőfi Kultúrtanszék főszervezője, ötletgazda rámutatott: igyekeznek minden tizennyolc év alatti fiatalt jó irányba terelni, ennek első lépéseként a szórakozóhelyeken és azok környékén igyekeznek ellehetetleníteni a kábítószerhez jutást. Mindezek mellett fontosnak tartják - baj esetén - a lehető leggyorsabb menekülés és tűzoltás biztosítását, ezért az egyesületi tagok vállalják, hogy klubjaik összes, szabadba nyíló ajtajára pánikzárat szerelnek, kamera- és fémdetektoros beléptető rendszert telepítenek, továbbá több tűzoltó készüléket helyeznek ki.

Az egyesület kiemelten kezeli a megelőzést is, ezért a tagok vállalják, hogy évente egy drogprevencióval kapcsolatos eseményt tartanak.

Kovács Antal terveik között említette még - az összes fehérvári klub és kultúrház megszólítása mellett - egy mobilalkalmazás elindítását, ezzel léphetnének csak be a tizennyolc év alatti fiatalok a szórakozóhelyekre, így a szülők is végig nyomon követhetnék, hogy gyerekük célzottan drogmentes, biztonságos helyen szórakozik-e.

Az egyesülethez már csatlakozott Paraba tulajdonosa, Steininger Antal pozitívnak ítélte a kezdeményezést.

Tóth Dániel "Pixa" lemezlovas és producer arról beszélt, hogy ők érintkeznek leginkább a fiatalokkal, nekik játszanak, ezért elsősorban a kommunikációban lehet nagy szerepük. Követendő példát próbálnak állítani a fiatalok elé, megmutatni a határokat, amiket nem lehet átlépni - tette hozzá.

Kovács Zsolt székesfehérvári rendőrkapitány és a katasztrófavédelem részéről Farkas-Bozsik Gábor is üdvözölte az egyesület létrejöttét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!