EKF - Csütörtökön kezdődik a Holtszezon irodalmi fesztivál Veszprémben

Kultúra, 2024.02.21

Csütörtökön kezdődik a Holtszezon Kortárs Irodalmi Fesztivál Veszprémben. A négynapos fesztiválon mások mellett Grecsó Krisztiánnal, Lackfi Jánossal és Varró Dániellel találkozhatnak az érdeklődők.

A szervezők közleménye szerint immár harmadik alkalommal rendezik meg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt irodalmi rendezvényét február 22. és 25. között, ahol tíz helyszínen több mint 70 programmal várják az irodalom kedvelőit.

A Holtszezon elsősorban az irodalom azon határműfajaira helyezi a hangsúlyt, amelyeket sokan kedvelnek ugyan, de ritkán lehet találkozhatni velük kulturális eseményeken. Így számos program várja majd a krimi, a fantasy, a képregény műfajának kedvelőit és sok koncertet, zenés-irodalmi estet is találni a programok között - írták.

Egyebek mellet Varró Dániel a Túl a Maszat-hegyen című könyvének második részét mutatja be, Harcsa Veronika és zenésztársai Tandori Dezső és Sziveri János költeményeinek zenés feldolgozásával állnak a közönség elé. Mások mellett Lackfi Jánost, Grecsó Krisztánt és a 30Y zenekart is színpadon láthatják az érdeklődők.

Az előadások és beszélgetések mellett a fesztivál nagy hangsúlyt fektet a közönség bevonására, az alkotótevékenység népszerűsítésére is, éppen ezért számos workshop, képregényrajzolás, street art, dalszöveg- és kreatívírás-műhely várja majd a látogatókat. A POKET zsebkönyvek, a krimi és fantasy műfaj, valamint a Platon Karataev zenekar rajongóit pedig külön tematikus helyszíneken fedezhetik fel régi és új kedvenceiket.

A fesztivál legtöbb programja ingyenes, de néhány esemény látogatása jegyvásárláshoz vagy regisztrációhoz kötött.

A fesztivál több programja jelnyelvi tolmácsolással egészül ki, a vakok és gyengénlátók számára pedig képzett önkéntesek nyújtanak majd segítséget az egyes helyszíneken - teszik hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!