Elektronikus formában tartotta meg tisztújító küldöttgyűlését az EJI

Kultúra, 2020.05.21

Megtartotta az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) elektronikus formában tisztújító küldöttgyűlését, amely az elnökség és a felügyelőbizottság tagjainak újra bizalmat szavazott. A két jogdíjbizottság összetétele és létszáma változott.

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület február elején megválasztott küldöttgyűlése, a járványhelyzet miatt történetében először, teljesen elektronikus formában tartotta meg első ülését, amelynek során befejeződött az egyesület négyévente esedékes tisztújítása - olvasható az EJI MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Mint írják, az egyesület elnöki posztjára ismét Gyimesi Lászlót választották meg, aki e tisztséget 2012. április 5-e óta megszakítás nélkül tölti be. Az elnökség tagjai továbbra is Császár Angela színművész, Kiss János táncművész, Sztevanovity Zorán zeneművész és Zsilák György artistaművész.

Az ellenőrző bizottság összetétele is változatlan, tagja Fehér Anna színművész, Földi Béla táncművész és Horváth Kornél zeneművész.

Megváltozott a két jogdíjbizottság összetétele és létszáma. A Zene- és Táncművészek Jogdíjbizottsága 15 tagúra bővült. Az eddigi tagok legtöbbjének - köztük olyanoknak, akik az egyesületet megalapítása óta, azaz több mint 30 éve segítik a közös munkát - ismét bizalmat szavazott a küldöttgyűlés. Továbbra is tagja maradt a bizottságnak Benkő László, Brieber János, Gyimesi László, Koncz Zsuzsa, Szabó András Bálint, Szenthelyi Miklós, Temesi Bertalan és Wagner Gábor. A hét új tag Eötvös Tibor, Frenreisz Károly, László Attila, Póka Egon, Rotter Oszkár, Topolánszky Tamás és Zsoldos Béla.

A Színművészek Jogdíjbizottsága 11 fővel folytatja munkáját. Megválasztott tagjai Borbás Gabi, Császár Angela, Detre Annamária, Egri Márta, Hegedűs D. Géza, Konrád Antal, Mihályi Győző, Molnár Zsuzsanna, Pálos Zsuzsa, Rába Roland és Rajkai Zoltán.

A közlemény szerint a küldöttgyűlés meghallgatta a COVID19 járvány okozta károk enyhítésére tett intézkedésekről és szociális támogatási programokról szóló beszámolót, valamint megtárgyalta a felosztási szabályzat módosítására tett javaslatot a soron következő jogdíjfelosztás folyamatának felgyorsítása érdekében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!