Elindult a jelentkezés a 7. Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyre

Kultúra, 2024.02.20

Elindult a jelentkezés a 7. Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyre, amelyre március 30-ig ingyenesen, ezt követően 20 ezer forintért lehet nevezni július 30-ig.

Az egyik legrangosabb hazai operatőr találkozó megmérettetésére diákfilm, dokumentumfilm, kisjátékfilm, tévéfilm, játékfilm és természetfilm kategóriákban nevezhetnek tavalyi évben bemutatott magyar filmek alkotói és gyártói - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban

Mint írják, a diákfilm kategória versenyzői idén is elnyerhetik a Sparks Kft. - Panavision filmes kameracsomag különdíját, amelyet 2005-ben Zsigmond Vilmos alapított. A novemberi eseményen hosszú idő után újra átadják az Aranyszem fődíjat is az év legjobb operatőrének.

Novák Emil és Romwalter Béla, a Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny alapítói 2018-ban nevezték el a Novák Emil által 20 éve alapított Aranyszem Fesztivált a magyar operatőr iskola két kiemelkedő alkotójáról. Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar operatőrök közösségének legkiválóbb tagjaira, és díjazza a kiemelkedő teljesítményt nyújtó magyar operatőröket - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!