Ethel Stark karmesterről, az első montreali női zenekar alapítójáról készül zenés dráma

Kultúra, 2022.05.24

Shira Haas, az Unortodox című sorozat sztárja lesz a főszereplője az Ethel című zenés drámának, amit az első montreali női zenekar alapító karmesteréről forgat Aisling Walsh ír származású rendező.

Ethel Stark kanadai hegedűművész karmesteri pályafutása az 1940-es években kezdődött, és pályája során úttörő volt a nemi, faji, nyelvi és osztályelőítéletek megváltoztatásában. Ő hozta létre 29 évesen Kanada első, csak női zenészekből álló szimfonikus zenekarát, amelyet 1940-től 1960-ig vezényelt.

A BAFTA-díjas Elizabeth is Missing című film rendezője, Walsh az Ethel című produkciót Celeste Parr forgatókönyvéből készíti. A túlnyomórészt nők részvételével születő filmet a montreali Sphere Films gyártja és forgalmazza, egyik producere Marie-Claude Poulin - számolt be róla a Variety.com.

A Sphere Films jelenleg éppen Cannes-ban mutatja be két kanadai filmjét: Charlotte Le Bon rendezői bemutatkozó alkotását, a Falcon Lake című produkciót, amit a Rendezők két hete szekcióban vetítenek, és David Cronenberg Crimes of the Future című disztópiáját, Viggo Mortensen, Léa Seydoux és Kristen Stewart főszereplésével, amit június 3-tól játszanak az amerikai mozik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!