Február 1-jén online nyílt napot tart a Magyar Képzőművészeti Egyetem

Kultúra, 2022.01.28

Február 1-jén a Magyar Képzőművészeti Egyetem online nyílt napot tart, a virtuális közvetítés alatt a tanszékvezetők beszélnek a képzésekről, bemutatják az összes szakot, valamint a résztvevők betekinthetnek a műtermekbe, műhelyekbe és termekbe is - olvasható a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) pénteki közleményében.

Mint írják, a szervezők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a képzőművészetek iránt érdeklődők jobban megismerhessék az egyetemet és a képzéseket. A program lehetőséget ad arra, hogy az érdeklődők a hallgatókkal beszélgessenek az egyetemi életről, akik hasznos tippeket adhatnak a felvételihez. Az élő közvetítés folyamán minden kérdésre választ kapnak az érdeklődők.

A közlemény szerint a program 13 órakor kezdődik a rektori köszöntővel. Ezt követően tartanak tájékoztatót a felvételi eljárástól, majd előKÉPZŐ címmel felkészítés történik a felvételire. Az érdeklődők továbbá Szabó Attila képzőművész előadását is meghallgathatják EU4ART európai egyetemi szövetségről.

A nyílt napon szó lesz arról, hogy idén két új szakot is indít az egyetem, a vizuális művészet alapképzési és a képzőművész mesterképzési szakokat. Ezt követően a szobrász, a festő, a látványtervező, az intermédia szakokról; a grafika szak képgrafika specializációról, a grafika szak tervezőgrafika specializációról, valamint a képzőművészet-elmélet szakról, valamint a restaurátor szakról tartanak tájékoztatókat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!