Február 28-ig lehet nevezni a Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra

Kultúra, 2021.02.19

Február 28-ig lehet nevezni a Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra, amelyet május 28. és 30. között rendeznek meg Gödöllőn a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál részeként.

Ebben az évben is két filmszemle - a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmszemle és a Kárpát-medence Értékei Filmszemle - szekcióira nevezhetnek magyar és külföldi alkotók - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

A zsűri által legjobbnak ítélt filmeket a nagyközönség - az előző évekhez hasonlóan - először a Gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon tekintheti meg ingyenesen hét helyszínen. A díjátadót május 29-én tartják a Gödöllői Királyi Kastély Lovardájában.

A vetítések mellett idén is minden művészeti ág képviselteti magát a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon, amelynek keretében hetedik alkalommal szervezik meg a Nemzetközi Természetfilm Fesztivált.

A 2015-ben alapított Nemzetközi Természetfilm Fesztivál célja, hogy a természetet a fókuszukba állító filmalkotások segítségével felhívja a lakosság széles rétegének figyelmét a világ, és ezen belül kiemelten a Kárpát-medence természeti értékeire, szépségeire, környezetünk védelmére, valamint a biodiverzitás fenntartásának fontosságára. A fesztivál lehetőséget ad az alkotóknak, szakembereknek, kutatóknak és a műfaj iránt érdeklődőknek a szakmai eszmecserére és a tartalmas szórakozásra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!