Felső tagozatos természetszerető diákoknak hirdet versenyt az MME

Kultúra, 2024.02.07

A madarak és fák napja alkalmából országos versenyt hirdet a természetet szerető, általános iskolai felső tagozatos tanulóknak a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

A verseny célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson azoknak a természet iránt érdeklődő tanulóknak, akik az iskolai órákon, szakkörökön, erdei iskolákban és természetjárás során szerzett tudásukat szeretnék összemérni az ország más részein élő diákokkal - áll az egyesület szerdai közleményében.

A versenyre 10-14 éves tanulókból álló, háromfős csapatok jelentkezhetnek, akik az iskolájukhoz legközelebb eső területi fordulóra nevezhetnek március 15-ig. A területi fordulókat április 12-én szervezik meg.

Az itt első helyezést elérő csapatok jutnak tovább az országos döntőbe, amelyet május 11-én a Gödöllői Királyi Kastélyban rendeznek meg. A részletes kiírás az MME honlapján érhető el.

A május 10-i madarak és fák napja egy több mint százéves hagyománnyal rendelkező jeles nap Magyarországon, először 1902-ben szervezte meg a kor neves ornitológusa, Chernel István. Célja, hogy felhívja a társadalom, különösen az ifjúság figyelmét az őket körülvevő élővilágra és a természetvédelem fontosságára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!