Folytatódnak a Zeneakadémia sorozatai az új évadban is

Kultúra, 2021.06.05

Az új évadban is folytatódnak a Zeneakadémia sorozatai, többek között a barokk, a Kamarazene nagyteremre és az Összkiadás is.

A Kamarazene nagyteremre sorozatban Baráti Kristóf, Várdai István és Fejérvári Zoltán Sosztakovics-estje vagy Frankl Péter és a Kelemen Kvartett hangversenye várja a közönséget. Folytatódik a Négyszer négyes vonósnégyes-sorozat, a Manchester Camerata Takács Nagy Gábor vezetésével és Várjon Dénes zongoraművész közreműködésével, a Svéd Kamarazenekar pedig Martin Frost szólójával lesz hallható - közölte az intézmény az MTI-vel.

A Kamarazene karnyújtásnyira sorozatban mások mellett az Auer Trió, a Kodály Vonósnégyes, Prunyi Ilona, Oláh Vilmos, Bársony Péter, Kokas Dóra, Fenyő László, Lajkó István és Rohmann Ditta lép színpadra.

A barokk sorozat közönsége újra találkozhat Boldoczki Gáborral és Capella Gabetta zenészeivel. A zongorasorozatban Alexander Melnyikov, Farkas Gábor és Berecz Mihály ad szólóestet. Újra hallható lesz Iveta Apkalna orgonajátéka, aki J. S. Bach művei mellett mai balti szerzők darabjait szólaltatja meg.

Az Összkiadás sorozat Schubert trióival folytatódik, Farkas Gábor és Szabadi Vilmos mellett a Zeneakadémián először lép fel Camille Thomas francia csellista. Az Itt és most sorozat ezúttal Vidovszky-retrospektívval, az Amadinda Percussion Projecttel és egy Kocsis Zoltánra emlékező esttel vár, utóbbiban Kirill Gerstein zongoraművész is közreműködik.

A közönség ismét találkozhat további ifjú tehetségekkel is, például a Bartók Világverseny zongora fordulójának győztese, Szokolay Ádám ad majd szólóestet. Simon Izabella és Várjon Dénes zongoraművész-házaspár tematikus programja, a novemberi kamara.hu fesztivál ezúttal Proust nagyregénye, Az eltűnt idő nyomában köré szerveződik.

A zenekar mesterei című esteken Kobajasi Kenicsiró, Kamp Salamon és Medveczky Ádám vezényli a Nemzeti Ifjúsági Zenekar címmel kitüntetett Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarát. Ugyancsak folytatódik az Akusztikus, autentikus sorozat mások mellett a Pázsint és Tímár Sára koncertjeivel, a Jazz itt például Karosi Júlia és muzsikustársai, valamint a Binder Trió estjével, továbbá a Liszt-kukacok gyermekprogramjai.

A jegyértékesítés már megkezdődött a Zeneakadémia őszi, számos hazai és külföldi világsztárt felvonultató koncertjeire. Bérleteket a helyzetre tekintettel most sem bocsát ki a Zeneakadémia, de ezek előnyét pótolva árengedményt nyújt, ha valaki a tematikus sorozatokon belül több koncertre vesz jegyet egy időben.

A Zeneakadémiához tartozó Liszt Múzeum június 15-től, a Kodály Emlékmúzeum július 8-tól fogad ismét látogatókat bejelentkezéssel és korlátozásokkal, amelyekről az intézmények honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!