Fotókiállítás nyílt a Normafa Síház Étteremben

Kultúra, 2024.02.21

A Mi Normafánk című fotópályázat legjobbjait bemutató kiállítás nyílt a Normafa Síház Étteremben.

A fotókiállításon a pályázat legjobb 40 képe, ezen belül pedig a zsűri által kiválasztott három kategória-, fő- és közönségdíjas fényképei láthatóak - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

Közleményük szerint a fotópályázatot közösségi fotó-és emlékgyűjtés céljából hirdette meg a Normafa Síház Étterem. A pályázatra három kategóriában várták amatőr és profi fotósok képeit, hogy mindenki megoszthassa Budapest egyik legkedveltebb kiránduló és kulturális helyszínéhez kapcsolódó élményeit.

A közösségi fotógyűjtésre 182 fotó érkezett be. A beérkezett képek előválogatását a Normafa Síház Étterem szakmai csapata végezte. Az előszűrt képek közül a zsűri fotóesztétikai, történelmi hitelességi és narratív szempontok figyelembevételével választotta ki a kategóriagyőztes képeket és a fődíjas felvételt, mindemellett egy közönségkedvenc kép is született.

A zsűri tagja volt Kallós Judit, a Hegyvidék Galéria művészeti vezetője; Králik Dániel fotográfus, operatőr; Sikota Krisztina, a Várkapitányság Turisztikai, kulturális és kommunikációs vezérigazgató-helyettese, a Hegyvidéki Önkormányzat képviselője; Szabó Krisztina, a Hegyvidéki Önkormányzat kommunikációs vezetője és Vajda Márton, a Normafa Síház Étterem képviselője.

A közleményben felidézték: az archív fotók kategóriáját Bürger Nándor Családi síelés című fotója nyerte, megidézve a hamisítatlan normafás téli csúszásokat. A természet, sport, életképek kategória győztes alkotása Baracskai Eszter Viharos szerelem című munkája lett.

Tóth Csaba Virágvölgyi vasútállomás című képe pedig nemcsak a helyszínek, terek, épületek kategória legjobbja lett, hanem elnyerte a fődíjat is.

A közönségszavazásra csaknem 3500 szavazat érkezett. Ezek közül a legtöbb, 744 szavazatot Czika Balázs Teljes gőzzel című képe kapta.

A díjazottak 40-100 000 forint értékű utalványt nyertek a Normafa Síház Étterembe.

A kiállítást március végéig lehet megtekinteni a Normafa Síház Étteremben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!