Fülei Balázs ad online zongoraestet otthonából

Kultúra, 2021.06.13

Álmok, képek, emlékek címmel ad exkluzív szólóestet szerdán Fülei Balázs az Online koncertek a művészek otthonából sorozatban.

A hangversenyen Liszt, Chopin, Ravel, Debussy, Bartók és Kodály művei szólalnak meg, a zongoraművésszel Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora beszélget - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az exkluzív koncert hallgatói megismerkedhetnek a zongoraművész terveivel, az elhangzó művekhez fűződő viszonyáról, valamint bepillanthatnak a művész hétköznapjainak világába is.

Fülei Balázs, a Zeneakadémia kamarazene tanszékvezetőjének zongoraestje live streaming formában hangzik el az MVM Koncertek - A Zongora-sorozat új kezdeményezésének folytatásaként.

Fülei Balázs szakmai életének meghatározó állomásai a Zeneakadémia Nagyterme, a Művészetek Palotája, a bécsi Konzerthaus, az amszterdami Concertgebouw, a tokiói Kioi Hall, a moszkvai Csajkovszkij Konzervatórium, az NCPA Mumbaiban, valamint a New York-i Carnegie Hall, ahol 2008-ban debütált szólóestjével. A legjelentősebb magyarországi és külföldi szimfonikus zenekarokkal dolgozott együtt, fellépett Európa szinte minden országában, Izraelben, az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Japánban, Kínában és Vietnamban.

A koncertre online jegyek vásárolhatók 3 kategóriában a www.azongora.hu honlapon, ahol további információk is olvashatók a koncertekről. Az elmaradt koncertek kárpótlásaként az MVM Koncertek bérletesei és jegyvásárlói a sorozat valamennyi online koncertjét díjmentesen nézhetik meg és hallgathatják meg az [email protected] e-mail-címen történő jelentkezéssel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!