Fülöp Krisztina kapta Az év belsőépítésze díjat

Kultúra, 2019.09.19

Átadták Az év belsőépítésze 2017-2018 díjat csütörtökön Budapesten, a Pesti Vigadóban. Az idén 20 éves, magánalapítású elismerést Fülöp Krisztina kapta az Örkény István Színház belső átalakításáért.

Fülöp Krisztina kapta Az év belsőépítésze díjat Fülöp Krisztina nagyon szolid, méltóságteljes és izgalmas munkát végzett az Örkény István Színházban - mondta el Finta József Kossuth- és Ybl-díjas építész, a díjat odaítélő zsűri elnöke.

Hozzátette: a színházi építészet nagyon különleges műfaj, mert a színház egyszerre középület és valamifajta misztérium helyszíne. Nem szabad, hogy az az építészeti munka túlcsevegje azt a játékot, ami a színházban zajlik - fogalmazott.

A díjátadón Fekete György Kossuth-díjas belsőépítész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tiszteletbeli elnöke hangsúlyozta: Az év belsőépítésze díj nyerteseinek munkáira 20 éve a stiláris sokszínűség és az egységesen magas minőség jellemző.

A díj átvételekor Fülöp Krisztina úgy fogalmazott, hogy egy álma vált valóra az Örkény István Színház átalakításával. A szakember munkáját nem először díjazta a szakmai zsűri, 2012-ben Glavanovics Orsolyával közösen nyerte el az elismerést a Manninger Villa átalakításáért.

A díjat Laki Péter, a Laki Épületszobrász Zrt. elnök-vezérigazgatója alapította 1998-ban azért, hogy elismerjék az akkori nehéz építőipari körülmények között is kimagasló teljesítményt nyújtó szakemberek munkáját. Az elismerés szakmai hátterét a kezdetektől a Magyar Építész Kamara belsőépítészeti tagozata adta.

Az eseményen Laki Péter hangsúlyozta: az elmúlt 20 évben a díj széleskörű támogatást vívott ki magának a szakma, a társadalom és a mindenkori kulturális kormányzat részéről is.

Az év belsőépítésze díj renoméját jelzi, hogy a vezető építész tervező cím megszerzésekor ugyanolyan súllyal esik latba, mint az állami alapítású építészeti elismerések - emelte ki Hajnóczi Péter, a Magyar Építész Kamara elnöke.

A díjátadót szakmai konferencia és két belsőépítészeti kiállítás megnyitója kísérte a Pesti Vigadóban. A 20 éves Az év belsőépítésze díj és az Iparművészet a belsőépítészetben című tárlatok november 17-ig tekinthetőek meg.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Fülöp Krisztina kapta Az év belsőépítésze díjat Fülöp Krisztina kapta Az év belsőépítésze díjat
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!