TV műsor

Galacon mutatják be románul Pozsgai Zsolt Liselotte és a május című darabját

Kultúra, 2020.07.01

A romániai Galacon mutatják be Pozsgai Zsolt Liselotte és a május című darabját, amelyet a helyi Fani Tardini Drámai Színház visz színre három különböző szereposztásban - adta hírül szerdán a színház.

A teátrum közlése szerint a szombatra tervezett első bemutató előadással nyitják meg nyári szabadtéri évadjukat, amelynek megtartására a legtöbb kulturális intézményt a koronavírus-járvány kényszerített rá. Romániában most már engedélyezték a szabadtéri előadásokat, de csak korlátozott számú férőhellyel és a járványügyi intézkedések szigorú betartásával.

Mint Catalin Vasiliu rendező elmondta, Pozsgai darabja vígjáték, amely valójában egy "elhalasztott tragédia". Kiemelte, hogy a kétszereplős darabot hármas szereposztásban viszik színre, így három bemutatót tartanak. A rendező szerint mindhárom színészpár között egyedi kémia működik, ami különböző előadásmódokat eredményez, így a három szereposztás három különböző színházi élményt jelent a nézőknek.

A színház szerdai közlése szerint a szombati bemutató iránt olyan nagy az érdeklődés, hogy bővítették a szabadtéri nézőtéren a helyek számát. Mint hozzátették, azért döntöttek a rendkívülinek számító hármas szereposztás mellett, mert így akarják kímélni a színészeket és csökkenteni a megbetegedésük kockázatát. A szombati első előadás után a következő két bemutató július 11-én és július 18-án lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!