TV műsor

Harminc éves a Pulszky Társaság

Kultúra, 2021.04.16

Harminc éves a Pulszky Társaság, az egyesület az évforduló alkalmából többek között az interneten is hozzáférhetővé tette a 2002-ben megjelent Magyar Múzeumi Arcképcsarnok című lexikont, valamint megújította közösségépítő munkáját is - közölte a Magyar Nemzeti Múzeum az MTI-vel.

Mint írják, a 30. évforduló alkalmából több elemből álló szakmai programot terveztek, amelyeket a koronavírus-járvány miatt módosított formában valósítanak meg, az egyesület saját forrásait kiegészítve a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.

A Pulszky Társasághoz különféle kezdeményezések kapcsolódnak. A szervezet megújult arculatú honlapjának Pulszky 30 című rovatában 2020. április 16. és 2021. március 23. között 10-12 naponként hozzáférhetővé vált az egyesület egyes éveiben történtek rövid összefoglalása forrásokkal és kronológiával. Múzeumi távlatok címmel 2021. február 11-én tízrészes szakmai webinárium-sorozatot kezdett a Társaság.

Az évforduló alkalmából digitálisan hozzáférhetővé vált a 2002-ben megjelent Magyar Múzeumi Arcképcsarnok című lexikon és folynak a második kötet munkálatai, amelyben mintegy 500, már elhunyt múzeumi szakember élete és tevékenysége fog szerepelni. Ugyancsak az interneten is olvasható az 1995 és 2008 között nyomtatásban megjelent Magyar Múzeumok című folyóirat. A szervezet 2008 óta megjelenő, azonos című online folyóirata naprakész és széleskörű információkkal szolgál a teljes múzeumi szakma számára, s az utóbbi évben egyre magasabb olvasói és érdeklődői kört vonzott, újabb és újabb cikksorozataival - emlékeztet a kommüniké.

A Pulszky Társaság nemcsak társadalmi hálóját újította meg az elmúlt egy évben, hanem a jelöltállítási rendszer átalakítása után Az Év Múzeuma és Az Év Kiállítása díj odaítélése is nyitottabb folyamattá vált. Az idei ünnepi közgyűlést a járványhelyzet miatt szeptemberben tervezik megtartani - áll az összegzésben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!