Harminc helyszínen egyidőben rendezik meg a Csoóri Sándor Népművészeti Fesztivált

Kultúra, 2022.05.28

Kárpát-medence-szerte harminc helyszínen egyidőben, csaknem 20 ezer néptáncos, népzenész és kézműves közreműködésével rendezik meg az első Csoóri Sándor Népművészeti Fesztivált június 11-én.    

"A fesztivál célja, hogy a nagy nyilvánosság előtt megmutassa az öt évvel ezelőtt elindult Csoóri Sándor Program eredményeit, a népművészeti mozgalom kiemelkedően magas színvonalát, résztvevőinek sokaságát" - olvasható a szervezők tájékoztatójában.

A harminc helyszínen egyidőben, azonos programelemekkel megvalósuló nagyszabású rendezvény ingyenesen látogatható.

A különböző helyszíneken azonos időpontban, sok ezer népviseletbe öltözött néptáncos részvételével tartanak istentisztelet. Ezt követi a templom előtti tánc, majd a néptáncosok, népzenészek felvonulása, és a déli harangszó után elhangzó közös ének és körtánc.

A közös programokat követően délután, helyszínenként eltérő, változatos eseményekkel, tánctanításokkal, népzenei és kézműves bemutatókkal, gálaműsorokkal estig folytatódik a fesztivál.

Az eseményt a Martin György Néptáncszövetség az országos népművészeti szövetségekkel, valamint a határon túli magyar népművészeti szervezetekkel együttműködésben szervezi meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!