Három kortárs kiállítás nyílik egyidőben a Virág Judit Galériában

Kultúra, 2023.06.06

Bodolóczki Linda, Botos Péter és Sas Miklós legújabb alkotásaiból nyílik három kiállítás csütörtökön a Virág Judit Galériában, Budapesten.

A három kortárs művész geometrikus alapokból építkező művei július 17-ig lesznek láthatók, ez idő alatt több tárlatvezetést is tartanak a művészek közreműködésével - tájékoztatta a galéria az MTI-t kedden.

A festményeket és üvegszobrokat felvonultató tárlatok a kortárs alkotók életművének legújabb, az utóbbi években készült darabjait mutatják be.

Bodolóczki Linda (1981, Eger) a Magyar Képzőművészeti Egyetem festőművész szakán végzett Radák Eszter tanítványaként, jelenleg a Balaton-felvidéken él és alkot. Színekkel álmodom című tárlatán izgalmas képi világú, absztrakt festményei lesznek láthatók, amelyek "egyszerre merészek, intuitívak, expresszívek, vibráló színekben gazdagok".

A Változatok a geometriára című kiállításon Botos Péter hidegtechnikákkal megmunkált, mesteri optikai üvegszobrai lesznek láthatók. Botos Péter eleinte hobbiból érdeklődött az ásványok, a kristályok és az üveg iránt. A sokévi otthoni próbálgatások után vérévé vált az optika tudománya, üvegszobrait tömbökből, hasábokból csiszolja, polírozza és ragasztja. Műveit előszeretettel nevezik geometrikus barokk szobroknak, amelyeket a világ számos pontján kiállították már - olvasható a tájékoztatóban.

Sas Miklós (1976, Pécs) absztrakt-geometrikus művész, Lantos Ferenc tanítványa, a Pécsi Iskola hagyományainak továbbörökítője, aki a Tér-szerkezet viszonylatok című tárlatán az utóbbi években készült festményeit mutatja be. Ezek telített képtereikkel és ciklusaikkal egyfajta konstruktív harmóniára törekednek - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!