TV műsor

Három új taggal bővült a Magyar Teátrumi Társaság

Kultúra, 2020.09.14

Három új taggal bővült a Magyar Teátrumi Társaság (MTT) hétfői, 23. közgyűlésén, amelynek a járványhelyzet és az érzékeny színház is témája volt - közölte a szervezet az MTI-vel.

A közgyűlésen, amelynek a Nemzeti Táncszínház adott otthont, új tagként lépett be a szervezetbe a Duna Művészegyüttes, a Déryné Művészeti Nonprofit Kft. és a Margitszigeti Szabadtéri Színház, amelyek a tagok egyhangú szavazatával nyertek felvételt.

Az immár 79 tagot számláló társaság beiktatta alapszabályába az elnökségi ülések és közgyűlések online lebonyolításának lehetőségét - olvasható a közleményben.

Mint írják, az előadóművészeti érdekvédelmi szervezet közgyűlése megtárgyalta és elfogadta a társaság 2019-es közhasznúsági jelentését, a 2019-es évi beszámoló mérleget, valamint a 2020-as év pénzügyi tervét, amelyet a járványügyi veszélyhelyzet alatt a társaság felügyelőbizottsága és elnöksége előzetesen jóváhagyott.

A közleményben kiemelik: szeptember 21-én 9 órától A színház mindenkié?! címmel workshopot tartanak az érzékeny színházért a József Attila Színházban. Az eseményre Bonecz Ervin, a színházi akadálymentesítés céljaiért dolgozó 90 decibel Projekt vezetője hívta meg a közgyűlés résztvevőit és az érdeklődőket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!