Három újabb fesztiválra kapott meghívást a Post Mortem

Kultúra, 2020.10.22

Három fesztiválra, Triesztbe, San Sebastianba és Malagába kapott meghívást Bergendy Péter Post Mortem című horror filmje.  

Az első magyar horrorfilm bekerült a Halloweenkor induló olasz Trieste Science+Fiction Festival, a San Sebastian Horror and Fantasy Festival, valamint a november 11-én kezdődő Málaga International Week of Fantastic Cinema versenyprogramjába - olvasható az MTI-hez elküldött csütörtöki tájékoztatóban.

Bergendy Péter (Trezor, A vizsga) új rendezésével hátborzongató utazásra hívja a nézőt.

A történet szerint 1918 fagyos telén Tomás egy fiatal vándorfotós, akit Klem Viktor alakít, abból próbál megélni, hogy halottak utolsó fényképét készíti el a családjuk körében. Egy tízéves kislánynak, akit Hais Fruzsina játszik, a hívására eljut egy faluba, ahol szokatlanul sok munkája akad, és egyre több természetfölötti jelenséggel találkozik. A kísértetek közölni akarnak vele valamit, és ő elhatározza, hogy kideríti, mi a céljuk. De veszélyes terepen jár: minden rossz mozdulat egy új, az előzőnél is vadabb támadást vált ki.

A különleges hangulatú, a magyar filmekben ritka digitális látványelemeket is felhasználó horrorfilm főszereplői mellett Anger Zsolt, Schell Judit, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Nagy Mari, Tóth Ildikó, Ladányi Andrea és Reviczky Gábor szerepel.

A film operatőre Nagy András, vágója Király István, a zeneszerző Pacsay Attila volt. A forgatókönyvet Zánkay Piros írta, a történet Bergendy Péter rendező és Hellebrandt Gábor kreatív producer munkája.

A Post Mortem világpremierje október elején a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, és várhatóan jövő év januárjában kerül a magyar mozikba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!