Hat nagyszínpadi előadással készül az új évadra a Hevesi Sándor Színház

Kultúra, 2024.02.29

Hat nagyszínpadi előadást mutat be a 2024-2025-ös évadban a Hevesi Sándor Színház.

A népszínházi modellt követve műfaji sokszínűségre törekednek: a műsortervben vígjáték, történelmi dráma, musical és bűnügyi komédia is szerepel - közölte a teátrum igazgatója a jövő évadot bemutató, csütörtöki sajtótájékoztatón.

Besenczi Árpád elmondta, az új szezont szeptemberben Ray Coonney Pénz az égből című vígjátékával nyitják. Októberben a Sárkányszív című történelmi musicalt láthatja a közönség. A szöveget Moravetz Levente jegyzi, a zenéjét a Bon-Bon Együttes alapító tagja, Szolnoki Péter szerezte. A darab Nagy Lajos és Luxemburgi Zsigmond királyságának hatalomváltása idején játszódik. A korra jellemző a politikai manővereket és ármánykodásokat történelmi tényekre támaszkodva dolgozták fel - fogalmazott Moravetz Levente, aki egyben a darab rendezője.

Novemberben az Életrevalók című darabbal folytatják az évadot. Az azonos című kortárs francia film színpadi adaptációját Funtek Frigyes rendezi, aki korábban az Augusztus Oklahomában és A király beszéde című műveket állította színpadra a zalai vármegyeszékhelyen - emlékeztetett Besenczi Árpád. Kiemelte, hogy a négy évtizeddel ezelőtt alapított teátrum történetében először tűzik műsorra Shakespeare klasszikus művét, a Rómeó és Júliát. Februárban bűnügyi vígjátékkal várják a közönséget. Az évadot 2025 áprilisában a Hotel Menthol című musicallal zárják. A Fenyő Miklós és Novai Gábor szerzőpáros nevével fémjelzett dalokhoz a szövegkönyvet Bőhm György és Korcsmáros György írta. A teátrumban folytatják a Lázár Ervin Programot. A kezdeményezés célja, hogy minden gyermek évente legalább egyszer eljusson színházba. A kisdiákoknak szóló mesemusicalt, a Böröndmesét a szerző, Gergely Róbert rendezi. A felső tagozatosoknak ajánlott produkciót, Az ifjú Mátyás című hőstörténetet Mihály Péter állítja színpadra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!