Hat zongoraművész szólókoncertje az MVM Koncertek - A Zongora című sorozatban

Kultúra, 2022.04.05

Hat zongoraművész szólókoncertje hallható szombaton és vasárnap a budapesti Festetics Palotában, ahol az MVM Koncertek - A Zongora-sorozat kétnapos minimaratonján vehet részt a közönség.

A két nap alatt összesen hat koncert hallható a Festetics Palotában hat zongoraművész, Balogh Ádám, ifj. Balázs Elemér, Érdi Tamás, Boros Misi, Marczi Mariann és Polgár Éva közreműködésével - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A zongoraparádé első napján, április 9-én, szombaton 11 órakor Balogh Ádám Beethoven, Szkrjabin és Kapustin, 16 órakor ifj. Balázs Elemér Liszt, Wagner és Vecsey, 19 óra 30 perckor Érdi Tamás Liszt, Debussy és Kodály műveket játszik a Festetics Palota Tükörtermében.

Vasárnap 11 órakor Boros Misi koncertjén Bach, Brahms és Bartók művek hangzanak el, 16 órakor Marczi Mariann az Ábrahám Consort közreműködésével Bach és Mozart versenyműveket és egy zongoraszonátát ad elő, majd 19 óra 30 perckor az Amerikai Egyesült Államokban élő és koncertező Polgár Éva Liszt, Debussy és Kodály műveivel zárja a kétnapos koncertsorozatot.

A közleményben kiemelik, hogy a hangversenyekre az elmúlt két évben elmaradt zongoraestek jegy- és bérlettulajdonosai is átcserélhetik jegyeiket.

A sorozat programja és további információk a www.azongora.hu honlapon érhetők el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!