Határtalan fesztivál mottóval rendezik meg a 12. Szent László Napokat Nagyváradon

Kultúra, 2024.06.13

Határtalan fesztivál mottóval rendezik meg június 24-30. között a 12. Szent László Napokat Nagyváradon - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Közleményük szerint a mottóval arra utalnak, hogy a rendezvénysorozatra évről évre egyre többen érkeznek Magyarország közeli régióiból, valamint arra is, hogy a Nagyváradról elszármazottak közül is sokan ilyenkor látogatnak haza külföldről. Határtalan emellett a zenei felhozatal, a programkínálat és a jókedv is - írták, több programot kiemelve az egyhetes rendezvénysorozat kínálatából.

A fesztivál nyitógáláján a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes lép fel, amely a Boldogasszony tenyerén című előadását mutatja be a nagyváradi közönségnek.

A Kecskeméti Katona József Színház is színpadra lép pénteken Az Ég tartja a Földet - Erzsébet, a szerelem szentje című musicallel.

A Szent László Napok legtöbb eseményének helyszíne a nagyváradi vár, ahol Deák Bill Gyula, a Kowalsky meg a Vega és Zorán lép színpadra.

Molnár Levente világhírű operaénekes zenekarával, a Fényerővel lép fel, de lesz ABBA Tribute Show, valamint Máté Péter és Cserháti Zsuzsa slágerei is felcsendülnek.

A gyermekprogramok sem maradnak el, és kiállítások, zenei események, könyvbemutatók is lesznek, valamint több színházi előadásra is várják a nézőket.

A hagyományos vásárt, a Nagyváradról elszármazottak találkozóját és a határon átkelő biciklizést is megtartják, és hungarikumokkal is lehet majd ismerkedni - írták a szervezők.

További információkat a rendezvény honlapján (szentlaszlonapok.ro) és közösségi oldalain találnak az érdeklődők.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!