Helyreállítják a Széchenyi Fürdő szabálytalanul elbontott kabinsorát

Kultúra, 2021.04.16

Megkezdődhet a Széchenyi Fürdő szabálytalanul elbontott, első emeleti kabinsorának helyreállítása a fővárosi kormányhivatalának pénteken kiadott engedélyével.

A Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. korábban örökségvédelmi engedély nélkül végzett építési munkát a Széchenyi Fürdő műemlék épületében és elbontotta a műemléki értékleltár részét képező, első emeleti kabinsorokat - idézi fel a kormányhivatala által az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény.

Mint a kormányhivatal emlékeztet, 2020 novemberében 20 millió forintos örökségvédelmi bírság kiszabása mellett kötelezte az üzemeltetőt, hogy az engedély nélkül elbontott öltözőkabinok öt-öt egységét állítsa helyre.

Az üzemeltető a kötelezésben előírtak figyelembevételével április 8-án örökségvédelmi engedély iránti kérelmet terjesztett elő az elbontott öltözőkabinok helyreállítására vonatkozóan, amelyet a kormányhivatal a pénteki napon kiadott örökségvédelmi engedély határozatával jóváhagyott - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!