Hetven program várja az idei Gizella napok látogatóit Veszprémben

Kultúra, 2023.04.24

Május 7. és 14. között tartják a 30. Gizella napokat Veszprémben, a fesztivál ideje alatt 70 program várja az érdeklődőket 30 helyszínen - mondta hétfői veszprémi sajtótájékoztatóján a Veszprémi Programiroda Kft. ügyvezetője

Zalavári Eszter hozzátette, hogy a megszokott programelemek mellett új tartalommal szervezik meg a város tavaszi fesztiválját.

A veszprémiek által kedvelt történelmi felvonulást május 13-án tartják. Megnyílik a megújult várnegyed a látogatók előtt, ahol a város rangos elismeréseit adják majd át a Gizella napok keretein belül, valamint megnyílik a várnegyed megújulását bemutató kiállítás is - ismertette, hozzátéve, hogy a kínálatban szerepelnek képzőművészeti, zenei-, irodalmi -, és gasztronómiai programok is. A képzőművészeti programok - egyebek mellett szabadtéri festészet, grafikai bemutató, és workshopok -, az Óváros tér udvaraiban várják az érdeklődőket. Az irodalmi kínálatból kiemelte, hogy Veszprém testvérvárosaiból érkező költők, írók részvételével irodalmi sétára indulhatnak majd a látogatók. A zene kedvelőit öt belvárosi helyszínen várják, itt lesz mások mellett a 30Y, Péterfy Bori, a Csík zenekar, a Gyöngyhalász és a Hősök - mondta az ügyvezető, hozzátéve, hogy komolyzenei programokkal is lehet majd találkozni, egyebek mellett lesz nemzetközi fúvószenekari találkozó és fellép a Gizella Női Kar. Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere elmondta, hogy Adamis Anna költő lesz a fesztivál megnyitójának szónoka. A programokról szólva jelezte, hogy Veszprém városrészei önálló arculattal jelentek meg a fesztiválon.

Lehotay Judit, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. kulturális projektmenedzsere elmondta, hogy a legfiatalabbakat váró gyerekkertben hétvégente lesznek programok. Fellép majd Halász Judit, a Kaláka, az Apacuka, a Kiskalász. Lesz hangszerbemutató, és hangszer kiállítás is, valamint több mesedarab premierjét tartják majd a kertben. Mike Friderika, a VEB2023 EKF programfejlesztésért felelős igazgatója beszélt arról, hogy egyebek mellett lesz amatőr bábszínházi találkozó és bábos felvonulás többszáz bábos részvételével a fesztiválon.
(MTI)

Címkék

Gizella napok Veszprém 2023
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!