Hol keresd az igazi zenei változatosságot?

Kultúra, 2020.10.16

Talán időnként te is úgy véled, hogy ráférne a hangulatodra egy kis “zeneterápia”, de már unod a megszokott dallamokat, és mostanság a kedvenc előadóid sem rukkoltak elő semmilyen új szerzeménnyel.

Gitár Az elcsépelt számokhoz ugyan nincs türelmed, ám sem időd, sem kedved sincs arra, hogy újabb dalokkal bővítsd a lejátszási listádat. Valaki igazán szolgálhatna némi iránymutatással!

A bőség zavara

A walkmanek, discmanek és a parányi MP3-lejátszók ideje napjainkra kíméletlenül lejárt. A helyüket pedig átvették az okostelefonok és az olyan online megoldások, mint a YouTube, a Spotify, a Deezer vagy az Apple Music. Ezeken a streaming felületeken ingyen, illetve egy bizonyos összegű havidíjért cserébe több millió zenéből válogathatsz. A dalokat korlátlanul meghallgathatod, a kedvenceidből pedig lejátszási listákat állíthatsz össze.  

Persze ekkora kínálatban könnyű elveszni, ráadásul nem mindenki szereti “összevadászni” azokat a dalokat, amelyeket szívesen hallgatna. Mindemellett hogyan értesülsz például arról, hogy melyek a legfrissebb, slágergyanús számok, vagy hogy épp mik a legfrissebb pletykák az egyes zenekarok háza táján? Persze, a jó öreg Google itt is a barátod, azonban nem szükséges végigböngészni a híreket, ha az egyik legrégebbi információforrást, a rádiózást választod! 

Bízd magad a profikra!

Ha most kétkedő tekintetet vetnél a kijelzőre, akkor leleplezzük a nagy titkot: a rádiózás cseppet sem a nyugdíjasok és az internettől elhatárolódók hobbija! Bár valóban akadnak olyan csatornák, amik a régi idők “retro életérzését” közvetítik, a rádióállomások nagy része viszont a fiatalabb generációk igényeit is szem előtt tartja.

Ehhez pedig manapság még csak rádiókészülék sem szükséges, a legtöbb adó ugyanis az interneten is közvetít. Az Online Rádió weboldalán jelenleg is több mint 100 rádiócsatorna hallgatható, melyek között egyetlen kattintással tudsz váltogatni. A szűkebb rétegeket kiszolgáló adóktól kezdve a regionális csatornákon át az országos színű, közismert rádiókig rengeteg lehetőség közül választhatsz.  

Ezáltal nem csak a legfrissebb slágerekkel leszel képben, hanem egészen új stílusokat is megismerhetsz, a hírek tájékoztatnak az aktualitásokról, a tematikus műsoroknak köszönhetően pedig számos érdekes és új információval gazdagodhatsz.

Persze jól tudjuk, a lényeg a zene: a rádiós műsorvezetők azonban pontosan tisztában vannak vele, hogy mit szeretnek a hallgatók, és mindezt változatosan, a különféle igények figyelembevételével közvetítik is. Nem véletlen, hogy ma már sok ismert hazai DJ is saját műsorsávot kapott a nagyobb rádiókban, hiszen mégis ki tudná jobban náluk, hogy mely dalok az abszolút közönségkedvencek? 

Az internetes rádiózás ráadásul éppúgy működik okostelefonon, tableten, számítógépen és okosTV-n, mint a streaming szolgáltatások - neked viszont nem kell bajlódnod a zenék kiválogatásával!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!